İmplant diş tedavileri çekilmiş olan dişin yerine yapılan uygulamalardır. Bazı durumlarda diş çekimi uzun yıllar önce yapılmıştır ve yandaki dişler çekim boşluğuna doğru kaymıştır. O boşluğa bir diş yerleştirilecek kadar yer yoktur. Böyle vakalarda önce eski çekim boşluğundaki kemik yapısı implant yerleştirilecek miktarda mı diye gerekli tetkikleri yapılır. Kemik oluşturmaya gerek var ise kemik greftleri ya da diğer yöntemlerle kemik oluşumu sağlanır ve yeterli kemik oluşumu sağlandığında boşluğa bir implant yerleştirmek için hazırlıklara başlanır.
Kaymış olan dişi yerine getirmek için bir kuvvete ihtiyaç vardır. Dişin arka bölgesine yerleştirilen, ortodontik amaçlı kuvvet elde etmek amacıyla tasarlanmış mini implantlar kullanılır. Çok küçük olan bu implantlara özel lastiklerle dişe bağlanır ve geriye doğru yavaş yavaş çekilir. İmplant yerleştirmek için yeterli yer kazanıldığında implant vidası boşluğa yerleştirilir.
Bazı kişilerde doğuştan yan kesici dişler yoktur. Böyle bir durumda eskiden yandaki dişler kesilip köprü protezleri yapılırdı. Yandaki dişleriniz sağlam ise bunları kestirmek dişler için oldukça travmatik bir işlemdir. Dental implantlar ile eksik olan bu dişleri tamamlamak idealdir.
Bu tip vakalarda olmayan dişin geleceği yer yandaki dişler tarafından zaptedilmiştir. Burada yan kesici diş koymak için yeterli yer yoktur. Ortodonti ile diş yapmak için yeterli mesafe açılır. Ya da komşu dişlerin kökleri bu tarafa doğru da yatmış olabilir. Bu bölgeye direk implant konulması komşu diş köklerine zarar vereceği için önce ortodonti ile komşu diş kökleri kendi konumlarına getirilir ve ardından implant vidaları yerleştirilir. İmplant ile kemik kaynaştıktan sonra da üzerine estetik porselen ile yan kesici dişler yapılır. Porselen dişleri yapmak için ortalama 2-3 ay bekleneceğinden implantların yerleştirildiği bölgeye geçici dişler yapılır ki hastanın günlük yaşantısı etkilenmesin.